Ekonomiprogrammet – Handel

HANDEL (NY INRIKTNING 2020!)

ger dig bred kunskap om samhällsekonomi, företagsekonomi, entreprenörskap, handel och juridik inom ekonomi och handel med fokus på bl.a. entreprenörskap, företagande, marknadsföring, företagsamhet och näthandel. Inriktningen ska vidare ge dig kunskaper om företagens roll i samhällsutvecklingen,
lokalt, regionalt, nationellt och globalt.

Inriktning Handel
Funderar du på att driva eget företag, bli stjärnsäljare, butiksledare eller jobba inom marknadsföring eller näthandel?
Genom att läsa Ekonomiprogrammet med inriktning handel kommer du att få en bred utbildning som dessutom förbereder dig för studier på universitetet.
Utbildningen belyser - utöver ekonomi och handel - det juridiska och moraliska ansvar som följer av företagande och handel. Innehåll och arbetsformer är utformade för att främja din kreativitet och förmåga att samarbeta, ge service, ta ansvar och omsätta idéer i praktisk handling. I utbildningen ges du möjlighet att praktiskt få pröva på eget företagande (Ung företagsamhet – UF).
Kunskaper inom ekonomi och handel är alltid efterfrågat på arbetsmarknaden och du kommer också ha stor användning av utbildningen i ditt vardagliga liv.

Praktik
Hos oss får du delar av din utbildning på en arbetsplats. Syftet är att du ska vara väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv, att du ska få möjlighet att pröva på yrken inom inriktningen och att du ska få möjlighet att knyta kontakter som kan bli viktiga för dig i framtiden.

Vi har lång erfarenhet av att samarbeta med olika arbetsplatser då vi sedan 2004 bedrivit undervisning med större eller mindre inslag av praktik (APL). Skolans APL-samordnare hjälper alltid till med arbetslivskontakterna..

Framtida jobbmöjligheter
En gymnasieutbildning som berör ekonomi banar väg för eftergymnasiala utbildningar på högskola eller universitet där du bl.a. kan studera till civilekonom, inköpare, marknadsförare, revisor, psykolog, socionom, lärare, studievägledare, arbetsterapeut, dietist, sjuksköterska, djursjukvårdare, tandhygienist, logoped, trädgårdsingenjör, skogstekniker, jurist, domare, åklagare eller sjukgymnast.

stena


Ansök till Ekonomiprogrammet (EKHAN), Handel

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se