Handelsprogrammet Lärling

HA-Larling-150px

Lärlingsutbildning inom Handel är en grundläggande yrkesutbildning där du får arbetslivserfarenhet och en yrkesexamen samtidigt. Som lärling varvar du teori med praktik. Skolan och arbetsplatsen samarbetar tätt kring din utbildning.

Både jobb och skola
När du är ute på praktik har du en handledare som du och din lärare lägger upp en studieplan tillsammans med. Din lärare besöker dig kontinuerligt på arbetsplatsen och sätter betyg i samråd med din handledare. De dagar du inte praktiserar kommer du till skolan för att läsa gymnasiegemensamma ämnen såsom engelska, matematik och svenska tillsammans med din klass. I skolan läser du också den teori som du behöver i ditt yrke.

Att vara lärling innebär att du följer arbetsplatsens tider och rutiner de dagar du praktiserar. Ute på företagen är du en i teamet och du får lära dig alla viktiga moment inom ditt framtida yrke.

Genom lärlingsutbildning får du arbetslivserfarenhet och ett brett kontaktnät som ger chansen till en anställning efter avslutade studier. Många av Aniaragymnasiets tidigare lärlingar arbetar numera på sina före detta lärlingsplatser.

Lärlingsplatser
Aniaragymnasiet erbjuder dig lärlingsutbildningar inom Handel. Vi har byggt upp en nära och bra kontakt med arbetslivet under många år och samarbetar idag med ca 600 företag. Några av våra lärlingsföretag är Wasséns, Stadium, 7-Eleven, Willys, Lagerhaus och ICA.

Framtida jobbmöjligheter
När du har tagit din yrkesexamen har du de yrkeskunskaper som krävs för att börja arbeta inom ditt programval, men du har också blivit behörig att fortsätta dina studier på Yrkeshögskola. Om du väljer att läsa Svenska 3 och Engelska 6 i det individuella valet får du dessutom grundläggande behörighet till högskola och universitet. Möjligheterna är många när du gjort klart din utbildning.


Ansök till Handelsprogrammet (HA), Handel & Service – Lärling

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se