Ekonomiprogrammet – Ekonomi

Ekonomiprogrammet

EKONOMI

förbereder dig för fortsatta studier på universitet och högskola. Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med att leda, utveckla och organisera verksamheter med bred kunskap om ekonomi, marknadsföring och ledarskap. Oavsett vad du vill jobba med i framtiden har du nytta av att kunna ekonomi.

Inriktning Ekonomi
På Aniaragymnasiet erbjuder vi inriktningen Ekonomi där du specialiserar dig mot ekonomi, ledarskap och marknadsföring.

Att känna till hur man driver ett eget företag är kunskap som fler och fler efterfrågar.

Ung Företagsamhet
Genom konceptet Ung Företagsamhet lär du dig att starta och driva ett eget företag, antingen själv eller med andra elever. Du tar fram en produkt som du själv köper in eller tillverkar, marknadsför och säljer. Du får också möjlighet att delta på UF-mässan och där träffa andra företag och tävla om många olika priser. De bästa företagen går vidare till både SM och EM. "Det roligaste jag gjort i skolan", säger många.

Framtida jobbmöjligheter
Efter genomförda högskole- eller universitetsstudier hittar vi dig kanske som civilekonom, revisor, logistiker, verksamhetsutvecklare, inköpare, marknadsförare, psykolog, socionom, lärare, studievägledare, arbetsterapeut, dietist, sjuksköterska, djursjukvårdare, tandhygienist, logoped, trädgårdsingenjör eller sjukgymnast.

stena


Ansök till Ekonomiprogrammet (EKEKO), Ekonomi

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se