Försäljnings- och serviceprogrammet – Logistik

LOGISTIK

förbereder dig för att arbeta inom handeln med marknadsföring, webb och ledarskap. Detta är utbildningen för dig som är social, trendkänslig och påhittig. Handel och service ger dig både goda möjligheter till ett jobb och valet att studera vidare på universitet och yrkeshögskola. Du läser en bred bas av ämnen och genomför praktik som syftar till att ge dig de bästa förutsättningarna för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och kunna välja de jobb och utbildningar du vill.

Praktik
Hos oss får du varje år minst sex veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande) som anpassas efter de kurser som läses. Vi har goda kontakter med arbetsgivare i Göteborgsområdet, vilket ger dig möjlighet att skaffa bra erfarenheter och kontakter för att vara attraktiv på arbetsmarknaden och få möjlighet att välja de jobb och utbildningar du vill. Under årskurs 2 och/eller 3 har du dessutom möjlighet att göra praktiken i utlandet.

Truckförarutbildning
Vi erbjuder elever som vill, en truckförarutbildning med behörighet A+B+D1.
Med truckkort ökar din anställningsbarhet inom branschen.

Ung Företagsamhet
Sista året får du lära dig hur man startar och driver ett eget företag inom projektet Ung Företagsamhet (UF). Här knyts utbildningens delar ihop och du får användning av de kunskaper du skaffat dig i ettan och tvåan för att ensam eller i grupp ta fram en affärsidé och omsätta den i ett företag som du driver och sedan avvecklar. Här får idéerna flöda fritt och man kan också välja att medverka på UF-mässan och tävla om fina priser under sista terminen. ”Det roligaste jag gjort i skolan”, säger många av våra elever.

Framtida jobbmöjligheter
I framtiden hittar vi dig kanske som butikschef i en klädaffär, inköpare i en sportbutik, orderadministratör för en nätbutik, som säljare med världens som arbetsplats eller som butikskommunikatör som skapar de snyggaste skyltfönstren.


Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet (FS), Logistik

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se