Ekonomiprogrammet – Juridik

JURIDIK

ger dig bred kunskap om juridik och om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt.
Inriktningen ska utveckla förmågan att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Inriktning Juridik
Funderar du på att bli civilekonom, affärsjurist, advokat, åklagare eller domare? Genom att läsa inriktningen juridik kommer du att få en bred utbildning som förbereder för studier på universitetet. Kunskaper inom juridik är alltid efterfrågat på arbetsmarknaden och du kommer få stor användning för juridiken i ditt vardagliga liv.

Här kommer du att få lära dig att analysera och lösa juridiska problem. Du får en inblick i den svenska rättsordningen och affärsrätt genom att delta i olika projektarbeten och det anordnas studiebesök i rättssalar där du får ta del av hur jurister, åklagare, advokater och domare arbetar.

Framtida jobbmöjligheter
En gymnasieutbildning som berör ekonomi banar väg för eftergymnasiala utbildningar på högskola eller universitet där du bl.a. kan studera till jurist, domare, åklagare, civilekonom, inköpare, marknadsförare, revisor, psykolog, socionom, lärare, studievägledare, arbetsterapeut, dietist, sjuksköterska, djursjukvårdare, tandhygienist, logoped, trädgårdsingenjör, skogstekniker eller sjukgymnast.

stena


Ansök till Ekonomiprogrammet (EKJUR), Juridik

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se