Hotell och turismprogrammet

HT-Tursim-150px

TURISM & RESOR

förbereder dig för en framtid inom världens största näring och den snabbast växande branschen i Sverige. Här får du goda möjligheter till jobb direkt efter gymnasiet och samtidigt kan du skaffa dig en grund för vidare studier vid universitet och högskola. Detta är utbildningen för dig som vill arbeta med resor, människor och spännande kulturella möten. Turism och resor ger dig bred kunskap inom service, evenemang och ledarskap.

Praktik
Hotell- och turismprogrammet erbjuder dig 18 veckors praktik och chansen att praktisera på både nationella och internationella företag i branschen, t.ex. på turistbyrå, hotell, eller som reseguide. Varje år skickar vi elever på utlandspraktik. Kanske blir du en av dem?

Ung Företagsamhet
Att känna till hur man driver ett eget företag är kunskap som fler och fler efterfrågar. Genom konceptet Ung Företagsamhet lär du dig starta och driva ett eget företag, antingen själv eller med andra elever. Du producerar en tjänst utifrån en egen affärsidé, som du sedan marknadsför och säljer.

Du får också möjlighet att delta på UF-mässan där du träffar andra företag och tävlar om många olika priser. De bästa företagen går vidare till både SM och EM. ”Det roligaste jag gjort i skolan” säger många.

Framtida jobbmöjligheter
I framtiden hittar vi dig kanske som flygvärdinna i Asien, reseledare i Grekland, dykinstruktör vid Stora Barriärrevet, receptionist på stadens hotell eller som turistinformatör i Göteborg.


Ansök till Hotell- och turismprogrammet (HT), Turism & resor

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsidawww.indra2.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se